2015. 08. 06.

The 33 - infó a filmről


Az Alcon Entertainment és a Phoenix Pictures bemutatja "A 33-ak" felejthetetlen igaz történetét.

2010-ben a világ szeme Chile felé fordult, ahol egy katasztrofális robbanás és beomlás 33 bányászt temetett el élve egy 100 éves arany- és rézbányában. A rá következő 69 napon át egy nemzetközi csapat dolgozott kétségbeesetten, éjt nappallá téve azon, hogy kimentse a csapdába esett embereket, miközben a családjaik és barátaik, ahogyan emberek milliói is világszerte, aggódva várakoztak, hátha felcsillan a remény.

De 200 emelettel a felszín alatt, a fullasztó hőségben és a növekvő nyomás alatt az élelem - és az idő - gyorsan fogyott.

Egy történet az ellenálló képességről, személyes átalakulásról és az emberi szellem diadaláról. A film elvisz minket a Föld legsötétebb mélyére, felfedve a bányában rekedt férfiak lelkét, és elénk tárja a bányászok és családjaik bátorságát, akik elutasították annak lehetőségét, hogy feladják.


A túlélés lebilincselően izgalmas, igaz történetén alapul - és a bányászok, a családjaik és az őket megmentők együttműködésével forgatták. A "The 33" feltárja a soha nem látott tényleges eseményeket a föld felett és alatt, amelyek nem kevesebbé, mint világjelenséggé váltak.

A nemzetközi szereplőgárda élén Antonio Banderas, Rodrigo Santoro, az Oscar-díjas Juliette Binoche ("Az angol beteg"), James Brolin, és Lou Diamond Phillips, Bob Gunton és Gabriel Byrne. A főbb szerepekben még Mario Casas, Jacob Vargas, Juan Pablo Raba, Oscar Nunez, Tenochnak Huerta, Marco Treviño, Adriana Barraza, Kate Del Castillo, Cote de Pablo (NCIS), Elizabeth De Razzo, Naomi Scott, Gustavo Angarita, és Alejandro Goic.

Patricia Riggen rendezte a filmet Mikko Alanne, az Oscar-jelölt Craig Borten ("Mielőtt meghaltam") és Michael Thomas forgatókönyve alapján, amely Jose Rivera történetén és Hector Tobar "Deep Down Dark" című könyvén alapul. A film producere az Oscar-jelölt Mike Medavoy ("Black Swan"), Robert Katz és Edward McGurn. Carlos Eugenio Lavin, Leopoldo Enriquez, Alan Zhang és José Luis Escolar az executive producerek. 

A színfalak mögötti kreatív csapatban: Checco Varese operatőr, Marco Niro látványtervező, Michael Tronick vágó és az Oscar-díjra jelölt jelmeztervező, Paco Delgado ("Nyomorultak"). Alex Henning és Ben Grossman ("Hugo") Oscar-díjas csapata felelt a vizuális effektusokért. A filmzenét az Oscar-díjas James Horner ("Titanic") írta.

A "The 33" című film forgatási helyszíne Chile igen messzi, ám elképesztően szép Atacama-sivataga volt, csak néhány kilométerre az események helyszínétől, valamint Kolumbia közepén található két bánya mélye.

A film az USA-ban 2015. november 13-án kerül bemutatásra a Warner Bros. Pictures, és a Warner Bros. Entertainment Company jóvoltából.   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése